om att inte vilja sy egentligen

P1080111

P1080110

Julen är slut, jag är slut och min röst är som bortblåst i snöstormarna. På ett sätt är det kanske bra, för nu när jag inte kan prata så kan jag åtminstone sy. Så det gör jag.
FAST JAG ÄR SÅ HÄR LEDSEN/ARG PÅ ALLT JUST NU:

Bild 216

GOD JUL!


bh #2 (testmodell)Egentligen borde jag ha en överraskning till er som jag tidigare antytt. Dock får överraskningen skjutas upp ett tag till på grund av avsaknad på tyg samt en satans förkyldning. Typiskt.

Fast ovanstående bild kan faktiskt agera inhoppare för överraskningen så länge, för det är så som nästa bh kommer se ut!

tjuvkik; förhandsvisning

Första stylen i projektarbetet är nu klar för er att beundra. Vacker spets, tunn-tunn tyll och mjukaste siden i ljust syrénlila. Rynkat och plisserat. Pärlor och dragkedjor. I väntan på våren, eller tycks väntan bli kortare än beräknat? Glöm inte kika in till Lucia för spännande jul-överraskning!!


om mig

Mitt namn är Elin och jag är en sjutton människa som faktiskt är ganska svår att benämna. För precis som alla tonåringar förändras jag nästan litegrann från dag till dag, vilket nödvändigtvis inte behöver vara en dålig sak. Vissa egenskaper är dock alltid konstanta, såsom att jag är finurlig, vansinnigt målinriktad, pratglad och tycker om att busa. Förtillfället går jag i tvåan på Apelrydsskolan i Båstad där jag läser samhälle med inriktning textil och design. Det allra bästa jag vet är att designa och sy kläder! Som ni förstår får jag mycket utlopp för det genom mitt projektarbete och det är det som gör det här så fantastiskt roligt!

I Båstad bor jag i en liten fyrarums stuga tillsammans med två av mina klasskamrater vid namn Anna och Frida. Vissa helger rymmer jag hem till mamma-pappa-hund för att kunna vara ett litet barn igen. Övriga familjemedlemmar är dubbelt upp med storebröder samt en syster.

Förutom att spendera timmarna framför en symaskin tycker jag om att spela & sjunga:

 

Håkan Hellström:

 

Gå på festival:

 

Min klass:

 

Vänner; kärlek:

 

Huvudkliare:

 

Och mestadels hela världen, såklart:


inspiration
brev

Kära du som hittat hit!

Mitt namn är Elin Andersson, och det är jag som ligger bakom det här projektet. Du kanske känner igen mig från min egen privata blogg, elinblogg.blogg.se. Nu har jag dock även startat den här bloggen som drivs i samband med mitt projektarbete.

I mitt projektarbete vill jag skapa underkläder som bidrar till att flickor/kvinnor kan känna sig fina inifrån och ut. För alla vet vi nog hur mycket snyggare man faktiskt känner sig i sin absoluta favoritbehå. Jag har sedan länge fascinerats av detta faktum; att trots att ingen uppenbart ser vad du har för underkläder - så syns det ändå igenom på utsidan. Förutom att underkläder ska få en att känna sig snygg och sexig, ska de såklart även fylla sin funktion genom att ha en bra passform, speciellt då det kommer till behåar som ska ge stöd och stadga. Därmed har jag tänkt skapa en underklädeskollektion som kommer att bestå av två behåar, en bustier och tre par trosor. Alla plaggen ska skrika av gammeldags lyx, flärd och glamour. Till stor del har jag hämtat inspiration från femtiotals pinuppor, men med moderna inslag såsom grova dragkedjor och assymetriska skärningar.

Den allra viktigaste delen av mitt projektarbete kommer dock inledas till våren. Då kommer plaggen auktioneras ut till högstbjudande på Tradera, och intäkterna kommer oavkortat gå till Bröstcancerfonden. Detta ger arbetet ett verkligt syfte; genom att köpa en BH får man inte bara stöd för sina egna bröst - utan man stöttar även andra bröst i vår värld.

Som du säkert förstår är det viktigt att folk får upp ögonen för projektet och på så sätt också auktionerna; så att högstbjudande bud är precis så högt som det borde vara. Du som enskild person kan göra mer nytta än du tror endast genom att sprida ordet om Les Dentelles. Om du är bloggare får du mer än gärna låna bilder härifrån och berätta om projektet!

Med detta sagt öppnar jag den här bloggen med trumvirvlar och trumpetfanfarer!!

Tack för att du kom hit, och välkommen åter och åter och åter.
Elin

RSS 2.0